Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@21:26:39 GMT

راهکاری برای کشت سویا در شرایط خشکسالی

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۱۹۴۲۸

راهکاری برای کشت سویا در شرایط خشکسالی

محققان در مقاله‌ای که به تازگی در مجله ACS Nano منتشر شده است، در مورد کاربرد نقاط کربنی برای افزایش فراهمی زیستی نیتروژن در رشد سویا و کیفیت تغذیه تحت تنش خشکی بحث کردند که به اعتقاد آنها نقاط کربنی می‌تواند توانایی سویا را برای مقاومت در برابر خشکی و جذب نیتروژن افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، توسعه کود نیتروژن به طور قابل توجهی بازده محصولات را افزایش داده است که منجر به افزایش قابل توجه تولید کشاورزی و اولین "انقلاب سبز" کشاورزی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فراهمی زیستی کودهای نیتروژن کمتر از ۵۰ درصد است؛ از این رو افزایش سرمایه‌گذاری روی کود منجر به افزایش دائمی در تولید محصول نمی‌شود و استفاده بیش از حد از کودهای نیتروژنی مشکلات زیست‌محیطی دیگری را به همراه داشته است.

سالانه حدود ۳۶۶ میلیون تن سویا در مقیاس جهانی تولید می‌شود و برای افزایش توانایی سویا در مقاومت در برابر خشکسالی و حفظ ارزش غذایی خود، مصرف نیتروژن باید افزایش یابد. علی‌رغم اینکه بهبود کشاورزی با فناوری نانو تقریبا جدید است، اما حوزه‌ای با چشم‌انداز امیدوارکننده است.

اگر بتوان تعاملات اساسی بین گیاهان و نانو مواد مهندسی شده (ENM) را به‌ طور کامل درک کرد، آینده کشاورزی با فناوری نانو روشن‌تر به نظر می‌رسد. با تقویت امنیت غذایی جهانی، نانوفناوری کشاورزی می‌تواند به نفع عموم مردم باشد.

نقاط کربن به دلیل اندازه کوچک، سمیت کم، کیفیت نوری خوب و منابع ارزان قیمت، گزینه‌ای مناسب برای توسعه کشاورزی است و بررسی‌ها نیز نشان می‌دهد استفاده از این نانومواد نتایج امیدوارکننده‌ای را در کشاورزی داشته است. با این حال، هنوز سوالاتی در مورد اینکه آیا نقاط کربن می‌توانند توانایی دانه‌های سویا در مقاومت در برابر خشکسالی را با افزایش فراهمی زیستی نیتروژن افزایش دهند، وجود دارد.

تحقیقات قبلی نشان داد که غلظت‌های پایین‌ ENMs کربن می‌تواند بر تثبیت نیتروژن در حبوبات تأثیر بگذارد.

در این مطالعه، نویسندگان از طریق استفاده از نقاط کربن (۵ میلی گرم در کیلوگرم) در خاک، فراهمی زیستی نیتروژن را افزایش دادند که به رشد سویا کمک کرد و مغذی‌تر شد و زیان‌های اقتصادی ناشی از تنش خشکی را کاهش داد. استفاده از نقاط کربن در خاک، ظرفیت گره‌ها را برای تثبیت نیتروژن، کنترل فعالیت‌های ریزوسفر و در نهایت افزایش جذب نیتروژن و آب را توسط سویای تحت تنش خشکی بهبود بخشید. کاربرد نقاط کربن تحت تنش خشکی باعث افزایش فعالیت نیتروژناز سویا به میزان ۸٫۶ درصد نسبت به نمونه شاهد و افزایش محتوای نیتروژن در اندام هوایی و ریشه سویا به ترتیب ۱۸٫۵ و ۱۴٫۸ درصد شد.

به نقل از ستاد نانو، این تیم آزادسازی نیتروژن از خاک را با تشویق تولید ریشه از طریق نقاط کربنی در خاک و با کنترل فعالیت جوامع میکروبی مفید نشان دادند. علاوه بر این، بیان ژن‌های GmNRT، GmLB، GmAMT و GmAQP در ریشه‌ها به ترتیب ۱٫۲، ۲٫۷، ۱٫۸ و ۲٫۳ برابر در مقایسه با نمونه شاهد افزایش یافت که نشان‌دهنده بهبود انتقال نیتروژن و جذب آب بود. علاوه بر این، به دلیل افزایش فراهمی زیستی نیتروژن، اسیدهای چرب، پروتئین‌ها و اسیدهای آمینه موجود در دانه سویا به ترتیب ۶٫۹٪، ۳٫۴٪ و ۱۷٫۳٪ بهبود یافتند.

پژوهشگران معتقدند که نقاط کربنی در خاک می‌تواند توانایی سویا را برای مقاومت در برابر خشکی و جذب نیتروژن افزایش دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کشت سویا خشكسالي فناوري نانو مقاومت در برابر نقاط کربنی نقاط کربن تنش خشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۹۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترددهای دریایی با احتیاط انجام شود/ احتمال سیلابی شدن موقت رودخانه‌های فصلی

ایسنا/هرمزگان اداره کل هواشناسی هرمزگان توصیه کرد: ترددهای دریایی با احتیاط انجام شود و شناورهای سبک و صیادی تا بعدازظهر از تردد خودداری کنند.

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان طی روز جاری (۷ اردیبهشت) با تاثیر سامانه همرفتی در پاره‌ای از نقاط استان ناپایداری‌های جوی و دریایی تداوم خواهد داشت.

  در ساعات بعدازظهر و شب در پاره‌ای از نقاط استان به‌ویژه ارتفاعات رشد ابرهای همرفتی، رگبار پراکنده باران، رعد وبرق ، گاه تگرگ و تند باد لحظه‌ای محتمل خواهد بود.

 وقوع ناپایداری‌های موقتی به صورت تند باد لحظه‌ای با احتمال گردوخاک در برخی نقاط ساحلی و مناطق دریایی استان نیز دور از انتظار نیست.

 سامانه همرفتی تا روز یکشنبه طی ساعاتی در پاره‌ای نقاط استان به‌ویژه ارتفاعات شرقی و شمالی فعالیت خواهد داشت و احتمال سیلابی شدن موقت رودخانه‌های فصلی بویژه در منطقه حاجی‌آباد و بشاگرد دور از انتظار نخواهد بود.

 در مناطق دریایی استان طی امروز در تنگه هرمز و بخش‌هایی از دریای عمان افزایش باد شمال شرقی پیش‌بینی می‌شود و وضعیت دریا طی ساعاتی متلاطم خواهد شد. افزایش باد شمال شرقی تا جنوب شرقی در تنگه هرمز، دریای عمان و بخش‌هایی از خلیج فارس تا روز سه‌شنبه 11 اردیبهشت به‌ویژه در ساعات صبح تا ظهر تداوم خواهد داشت. همچنین طی امروز احتمال وقوع تند باد لحظه‌ای در ساعات بعدازظهر و شب در اثر ابرناکی پیش‌بینی می‌شود.

 به لحاظ دمایی، از امروز افزایش نسبی دما در استان پیش‌بینی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معرفی زیباترین غار آبی و خشکی جهان (فیلم)
  • کارگاه آموزشی وسایل نقلیه کشاورزی ویژه رانندگان و کشاورزان فریدنی
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • ۱۵ نقطه حادثه خیز قم در سال گذشته ایمن سازی شد
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • وقوع ناپایداری‌های موقت و تندباد لحظه‌ای در هرمزگان، ۷ اردیبهشت
  • صدور هشدارهای ویژه هواشناسی در هرمزگان
  • ترددهای دریایی با احتیاط انجام شود/ احتمال سیلابی شدن موقت رودخانه‌های فصلی